“Καταλαβαίνω όσα μου λες, αλλά δε μπορώ να απαντήσω”

Οι παραπάνω λέξεις περιγράφουν τα συναισθήματα πολλών μαθητών που ξεκινούν να μάθουν #Αγγλικά ή θέλουν να βελτιώσουν τα #προφορικά τους. Έχουν την αίσθηση ότι η μνήμη τους δε λειτουργεί και δε θα λειτουργήσει όσο καλά θα ήθελαν.

Η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να ξαναμπούμε στη διαδικασία να μιλήσουμε τόσο καλά όσο θα θέλαμε, όμως μπορεί να συμβεί όπως συμβαίνει αμέτρητες φορές με αμέτρητους μαθητές.

Εκείνο που θα κάνει τη διαφορά και θα σε βοηθήσει απίστευτα είναι:

 

Να ακούς όσο περισσότερο μπορείς ραδιόφωνο /#livestream, όπως #CNN/#BBC/#Aljazeera/ #ESPN ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Μπορείς να κατεβάσεις μία εφαρμογή όπως το #VRADIO όπου θα βρείς αμέτρητους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ξεκινήσε να ακούς όταν είσαι στο σπίτι/ οδηγείς/ περπατάς, για 10-15 λεπτά σε καθημερινή βάση. Όσο περισσότερο ακούς τόσο καλύτερα και γρηγορότερα θα εξασκήσεις το αυτί σου στην αναγνώριση ήχων και στο ρυθμό της γλώσσας. Ναι, η κάθε #γλώσσα έχει #ρυθμό, όπως ένας #χορός. Βάλε τη γλώσσα μέσα στη ζωή σου.

 

Η διαφορά θα φανεί σταδιακά. Τα μωρά όταν γεννιούνται δεν μιλάνε, όμως ακούνε τα πάντα καθώς μεγαλώνουν και όταν έρθει η ώρα, να προφέρουν τις πρώτες τους λέξεις. Κάτι παρόμοιο ισχύει και με τη δεύτερη και τριτη #γλώσσα! Αφέσου στους ήχους της γλώσσας που σε ενδιαφέρει και φαντάσου ότι ζεις σε #NewYork και ακούς Αγγλικά παντού.

 

Έχεις απορίες; Στείλε μας τις σκέψεις σου στο ask@thepoumaacademy.com

βρες μας σε

FB https://www.facebook.com/thepoumaacademy

Twitter https://twitter.com/thepoumaacademy

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *